In de keuken: roze kippensoep

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een mooi opgemaakt bord waarbij voedingsmiddelen met verschillende kleuren zijn gebruikt, kan een feest zijn om naar te kijken. Het boek Koken met kleur! geeft volop inspiratie voor kleurrijke recepten.

Kleur en lekker eten horen bij elkaar, vindt journaliste en kookliefhebber Joke Boon. Ze verdiepte zich in de kleuren van voeding en kwam toen iets opmerkelijks tegen: de kleur van een voedingsmiddel hangt samen met bepaalde voedingsstoffen en hun directe effect op de gezondheid. Omdat het onderwerp haar zó aansprak, begon ze met het samenstellen van recepten waarin voedingsmiddelen aan bod komen in alle kleuren van de regenboog. Dat maakt dat haar kookboek Koken met kleur! een originele insteek heeft en zich daarom weer onderscheidt van veel andere kookboeken.

Het boek is opgedeeld in de ver …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?