In de keuken: romige broccolisoep van Estée Strooker

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vegetarisch eten is voor veel mensen een opgave. Logisch, want als je gewend bent aan je bordje aardappels, vlees en groente is het wel heel saai als je daar ineens het vlees bij weghaalt. Estée Strooker laat zien hoe het anders kan.

‘Als je mij vijf jaar geleden had gezegd dat ik een groentekookboek zou maken, zou ik je voor gek hebben verklaard. Helemaal geen vlees of vis? Nee, zo ben ik niet opgevoed’, schrijft Estée Strooker in het voorwoord van haar boek Vlees noch Vis. Toch is dat precies wat ze gedaan heeft. Zestig gerechten met vlees noch vis, vooral veel groente dus.

De 25-jarige Strooker – die in deze krant een kookrubriek heeft – werd in 2010 bekend toen ze de eerste editie van de tv-wedstrijd MasterChef won en daarna haar eigen restaurant opende in Arnhem. Inmiddels heeft ze een eigen tv-programma op kookzend …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief