In de keuken: Rode mul zonder kop

Rode mul is een zomervisje, niet heel gangbaar in Nederland. De speciaalzaak bij mij om de hoek had em niet, maar op de markt lagen ze zomaar. Ingevroren weliswaar. Als je het vriendelijk vraagt, haalt de marktkoopman de kop er vast voor je af.

Ik ben gek op Italiaans eten, maar met Italiaanse kookboeken krijg ik vroeg of laat ruzie. Het loopt nooit hoog op en het komt altijd weer goed, want ik drijf het niet op de spits, maar de oorzaak is daarmee niet weg. Het komt doordat de Italianen een eerste en tweede gang op hun menu hebben. Ze eten hun basisvoedsel (pasta of rijst) apart van hun vlees of vis. Wij doen dat niet; wij kwakken aardappels, groente en vlees op één bord. Italiaanse kookboeken voorzien daar niet in. Eet je pasta, dan krijg je (vaak) geen of weinig groente binnen en bak je een visje of een steak, dan heb je allee …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief