In de keuken: pizza salami

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een boek dat belooft ‘alles over’ een bepaald onderwerp te vertellen, heet algauw een ‘bijbel’. Zo heb ik naast een Pastabijbel nu een Pizzabijbel in huis. Variëren op de diepvriespizza blijkt niet eens zo moeilijk.

Simon Giaccotto woont in Apeldoorn en is zoon van een emigrant uit Sicilië. Hij werkte eerst in de IT, maar begon vijf jaar geleden een cateringbedrijf voor pizza’s. Het kwam doordat hij zich afvroeg waarom pizza’s in Italië zoveel lekkerder zijn dan in Nederland. Hij kocht een houtoven, ging experimenteren en verdiepte zich in het ambacht van de pizzabakker. Zijn opgedane kennis deelt hij in de Pizzabijbel.

De lat ligt op het eerste gezicht hoog. Pizza’s maken hoort in een houtoven. Of minstens, als je je gewone oven thuis gebruikt, op een pizzasteen, voor de hitte. Liefst niet eentje uit e …
Dit is 15% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?