In de keuken: Pindakaasrondjes

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘Troostrijke lekkernijen om van te watertanden’, zo omschrijft culinair journaliste Sarah Rainey de recepten uit haar boek 3 ingrediënten bakboek. Een boek voor wie anders gillend wegrent bij het zien van een lange lijst ingrediënten.

Wat kun je bakken met maar drie ingrediënten? Nou, behoorlijk veel. In het 3 ingrediënten bakboek staan maar liefst honderd recepten, bestaande uit taarten, koekjes, brood, hartig gebak en lekkers uit de diepvries. Veel ingrediënten hebben mensen waarschijnlijk al in huis, dus dat is makkelijk.

De Britse Rainey is geen bakker of (oud-)deelnemer van het tv-programma The Great British Bake Off, zegt ze. Maar ‘gewoon’ een schrijfster met liefde voor eten. Ze bakte toen ze nog maar een ‘ukkie’ was, in haar oma’s keukentje in Noord-Ierland, waar ze opgroeide. Rainey raakte geïnspireerd door de Ja …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?