In de keuken: Marokkaanse pastilla met kip en amandelen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De foto’s in het kookboek Feest trekken op ongebruikelijke wijze de aandacht. Ik staar naar pagina 172. Er is een pastilla afgebeeld, die op z’n kop op de grond ligt. Poedersuiker en splinters filodeeg hebben zich verspreid over het tapijt. Kok Louie neemt zichzelf niet zo serieus.
De 20-jarige Louie van Nieuwenborgh noemt zichzelf overigens bakker in plaats van kok. Dat blijkt ook wel uit zijn auteursnaam Baked Louie’s. Toch biedt het tweede en nieuwste boek van de Vlaamse student niet uitsluitend zoete taart. Er zijn borrelhapjes, ontbijtrecepten en avondmaaltijden. Zelf schrijft Van Nieuwenborgh in zijn intro: ‘Verwacht geen bakbijbel tjokvol klassieke recepten, want daarvan zijn er al genoeg steengoede exemplaren.’ Leuk, want daardoor zijn de recepten van Baked Louie’s origineel. Of zelfs een beetje vreemd. Toch klinken ze goed. Courgettecake met forel. Aardappelbroo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?