In de keuken: Koken met een verhaal

Wie nog een keer een opmerking maakt over vies eten, moet vijftig cent in de pot stoppen. Een schoolklas is op kamp op Texel en krijgt s avonds streekproducten voorgezet. Dat valt voor de tieners niet mee, tot Mo en Fup een bijzondere bessenstruik vinden.

Als je van de sommelbessen eet, wordt alles wat je daarna in je mond stopt mierzoet. Marianne Witte schreef het verhaal voor de Texelse uitgeverij Van Lamsoor tot Oorlam als inleiding voor een kookboek. Bioloog Jan Vosjan legt uit dat er zon toverbes bestaat. Hij groeit niet op Texel, maar wel in West-Afrika. De bes heeft ook een keerzijde. Wie ervan snoept, proeft ook niet dat dingen bedorven of giftig zijn. Annette van Ruitenberg neemt het kookgedeelte van het boek voor haar rekening. Er staan recepten in die de kinderen uit het verhaal ook voorgeschoteld kregen: de gepofte bietjes en …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?