In de keuken: Karig oorlogstoetje

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Ook in arme, roerige tijden kun je met wat kunst- en vliegwerk best iets leuks op tafel ­zetten. Zoals dit dessert uit de Eerste Wereldoorlog.

Nederland raakte in tegenstelling tot buurland België niet betrokken bij de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Het Nederlandse leed was daardoor verwaarloosbaar vergeleken bij de vele duizenden Belgische — en Franse, Britse en Duitse — doden. Het beperkte zich veelal tot de moeite om, gehinderd door de oorlog en de handelsblokkades, iets lekkers op tafel te krijgen. Een van de oplossingen om de schaarste tegen te gaan, was de ‘eenheidsworst’, een goedkoop vleeswarenproduct waarvan de Nederlandse regering de prijs én de samenstelling bepaalde. Voor Nederlandse …
Dit is 15% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief