In de Keuken: Het Grote Sinterklaas Kookboek

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hoe hoog het debat over Zwarte Piet ook oplaait, er zijn sinterklaastradities die onomstreden zijn. Zoals banketletters en gevulde speculaas.
Het grote rode boek van Sinterklaas, met gouden letters op de omslag, was altijd met grote geheimen omgeven. Nu ligt het binnen ieders bereik. Er staan geen namen in van lieve en stoute kinderen, het is Het Grote Sinterklaas Kookboek. Auteurs Anneke Ammerlaan en Yolande van der Jagt hebben zichtbaar plezier gehad bij het schrijven. Natuurlijk staat erin hoe je banketletters, taaitaai, pepernoten en borstplaat maakt, maar daar blijft het niet bij. Cheesecake met een bodem van pepernoten, amandel-wortelcake, gehaktballen met Spaanse peper, speculaasijstaart, stamppot met amerigokaas, Spaanse mos …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?