In de keuken: Good food in 20 minuten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Good food zonder gedoe, belooft Laurianne Ruhé. Want ook zij snapt dat je daar na een drukke dag geen tijd voor hebt, gedoe in de keuken. Maar, waarschuwt ze, je moet natuurlijk wel een klein beetje moeite doen. Good food in 20 minuten blijft immers een KOOKboek.

Een prep-dag, ofwel voorbereidingsdag, zorgt ervoor dat je de rest van de week nog maar weinig tijd kwijt bent in de keuken. Ruhé plant op zo’n dag haar maaltijden voor de hele week en haalt de boodschappen daarvoor.

‘Ik kook mijn voorraden voor de hele week, zet zo veel mogelijk klaar in bakjes, zodat ik er altijd een greep uit kan doen’, schrijft ze. Bij haast ‘graast’ ze door die bakjes om iets samen te stellen, of haalt ze een restje van een eerder bereide maaltijd uit de vriezer.

Het klinkt best intensief, maar als je de lijst ziet met dingen die je allemaal kunt voorbereiden, is het …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief