In de keuken: glanzende zalm teriyaki

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Aan een goede moot zalm kun je weinig verknallen. Ook als je niet zo’n geweldige kok bent. Er is eigenlijk slechts één regel: laat ‘m rustig in de pan liggen, maar niet te lang.

Zalm teriyaki. Heerlijk. Een tikje zomers, dit gerecht. Maar eet het gerust het hele jaar door.

‘Teriyaki’ is Japans en betekent zoiets als ‘gebakken met een glanslaagje’. Je bakt de zalm met een saus van sojasaus, suiker en rijstwijn. Je marineert de vis er als het ware mee ín de pan. Niet op een te hoog vuur, want dan verbrandt de suiker en is die mooie (en dure) zalmfilet naar de haaien.

Nu kan er met het bakken van zalm verder weinig misgaan. De vis zal eerst aan de pan ‘plakken’. Veel mensen hebben de neiging dan te gaan schrapen. Niet doen. Het tere zalmvlees gaat stuk, en na verloop …
Dit is 12% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief