In de keuken: Gezonde soepen en visgerechten

Lekker eten en toch niet bang zijn om te dik te worden. Diëtiste Chris Kerfs maakte twee kookboekjes vol lekkere gerechten met weinig calorieën. En ze zijn ook nog eens vlug klaar.

Het ene kookboek is gewijd aan soepen, het andere aan vis. Voor de soepen gebruikt Kerfs allerlei soorten bouillonblokjes. Kerfs voegt geen vlees toe, soms wel garnalen of zalm. De soepen met vis, noemt Kerfs feestsoepen. Wie soep wil invriezen, doet er goed aan minder water toe te voegen. Na het ontdooien voeg je het water pas toe, want het is niet erg zinvol water in te vriezen, schrijft Kerfs in het voorwoord. De meeste soepen hebben een groente als hoofdingrediënt: auberginesoep, bloemkoolsoep, courgettesoep, pastinaaksoep, slasoep, witlofsoep, enzovoorts. Andere soepen zijn gebasee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?