In de keuken: gezellige moekes met prachtige recepten

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bij ‘eten op zijn Oekraïens’ denk je aan een stevige pot. Maar die kan ook gezond zijn, fris en met vooral groenten in plaats van lappen vlees.

De plaatjes uit Oekraïne maken culinair vaak een rare indruk. Oude omaatjes, gebutste pannen, vette kost en hompen vlees, noedels of aardappels. En bij groenten kun je kiezen uit kool of kool.

Zo was het ook, tot in de jaren negentig, in de sovjetwinkels en-restaurants. Thuis kookten de mensen veel lekkerder, ook al omdat veel stadslui zelf moestuintjes hebben of anders wel familie op het platteland.

Anno nu groeit er een andere generatie op, die Europeser is en meer culinair. Ook Olia Hercules bewijst dat het anders kan in haar boek Mamoesjka. Ze is dertig en werd geboren in Kachova, niet v …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?