In de keuken: Frittatine met courgette en parmaham

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Eten zoals de Zuid-Europeanen doen, is hip. Momenteel is het Pioppi-dieet populair. In het dorpje Pioppi in Zuid-Italië wonen ­opvallend veel honderdplussers. Mediterraan eten is dus gezond en bovendien ook nog eens heel lekker.

De zussen Janine en Annemieke Jansen schreven het kookboek Hartstikke mediterraan. De zussen aten hun leven lang al gezond: vet- en zoutarm. Dat kwam door de broze gezondheid van hun vader. Annemieke Jansen is cardioloog en weet als geen ander wat zout, suikers en verkeerde vetten met het lichaam doen. Janine is grafisch ontwerper. Samen schreven de zussen al Hartstikke lekker. Voorkomen is beter dan genezen. In hun tweede kookboek ligt de nadruk op de relatie tussen gezondheid en eten.

In hun inleiding stellen ze dat er twee redenen zijn waarom een mediterraan dieet op de lange termijn tot …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?