In de keuken: een appel per dag

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
‘One apple a day keeps the doctor away.’ Wie deze tegeltjeswijsheid in ere wil houden, zal vast aangesproken worden door het boek Een appel per dag.

Appels bevatten pectine, schrijft Keda Black in haar boek Een appel per dag. En dat is heel goed, want pectine kan ongewenste elementen en essentiële voedingsstoffen in het lichaam opsporen. Dat heeft een gunstig effect op de spijsvertering, op voorwaarde dat de appels geen bestrijdingsmiddelen bevatten. Volgens de auteur van het boek kom je met een appel door je smoothie goed de winter door. Je krijgt er zelfs een mooie teint van.

Black geeft een heleboel verschillende appelrecepten. Zo beschrijft ze hoe je er jam, gelei, chutney of cider van maakt. Er volgen ook allerlei recepten voor vers …
Dit is 12% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief