In de keuken: Creatief met witlof

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hoe lekker kan simpel zijn, en hoeveel méér is de Italiaanse keuken dan pasta en pizza! Van chef-kok Antonio Carluccio (1937-2017) zijn nu de ‘beste Italiaanse recepten’ verzameld. En die zijn meestal niet moeilijk om te maken.

Veel kinderen zijn niet dol op witlof. Veel volwassenen ook niet. En toegegeven, gekookt zien die slappe, grijze strengen er vaak ook niet smakelijk uit. En de fris-bittere smaak die ze vroeger gehad schijnen te hebben (althans, dat vertelt mijn schoonmoeder altijd), is nu vaak flauw en weeïg. Vroeger moest je de bittere kern eruit snijden (opnieuw: volgens mijn schoonmoeder), ik laat ’m zelf meestal gewoon zitten. Niet dat het de witlofeetlust van de kinderen veel vergroot ... maar je kunt niet overal rekening mee houden.

Kijk dan eens wat Antonio Carluccio met witlof doet. Niet dat deze gr …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?