In de keuken: chorizo met witte bonen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een oven is magisch. Als je een schaal vol ingrediënten de warmte inschuift, tovert ze je omgeving binnen een half uur om tot een lustoord. Mits de ingrediënten een mooie combinatie vormen en je de oven op de juiste temperatuur instelt, natuurlijk.

Molly Shuster moet er ook zo over hebben gedacht toen ze het kookboek Eten uit de oven maakte, een kookboek vol recepten van maaltijden die je kunt maken in de oven en dan ook nog eens in één ovenschaal. Het boek is ingedeeld in vijf onderdelen: vlees, vis, groenten, bijgerechten en desserts. ‘Het kan echt!’ schrijft Shuster. ‘Na een lange werkdag in korte tijd een gezonde warme maaltijd op tafel toveren’.

Nou, dat wist ik wel. Daarmee overtuigde Molly Shuster – foodstylist uit de Verenigde Staten – me niet. (Zeker niet omdat het recept dat ik maakte bijna twee uur in de oven moest. Dat is n …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?