In de keuken: Calabrese lasagne van Yvette van Boven

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Geen oven is hetzelfde. Zelfs ovens met hetzelfde serienummer kunnen verschillen in opwarmtijd. En de temperatuur op de display komt lang niet altijd overeen met het aantal graden erin. Wie echt wil weten hoe heet het daarbinnen is, moet een oventhermometer aanschaffen.

Voor een paar euro heb je al een goede, schrijft Yvette van Boven. Ze heeft er altijd een in haar oven zitten. En voor haar nieuwe kookboek – vol ovengerechten – is dat zeker geen overbodige luxe. In De grote oven van Van Boven staan ruim negentig recepten die stuk voor stuk, belooft Van Boven, oergemakkelijk zijn. Ze heeft nog een paar tips. Vertrouw op je eerdere bakervaring. En controleer het gerecht altijd ruim voordat de aangegeven tijd verstreken is. Beslis vervolgens zelf of het baksel klaar is voor consumptie of nog even moet doorbakken.

Ik houd van ovengerechten. Terwijl de keuken zi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?