In de keuken: Brownies die je niet van al je vitamines beroven

Oké, E-nummers en suiker zijn slecht, maar is een leven zonder niet enorm saai? Dat valt mee. Je komt er mee tot havermoutpap en bloemkoolpuree, maar ook tot chocoladetaart en brownies.

Voedingsdeskundige Heleen Quantrill-Korf zegt het maar gewoon aan het begin van haar E-nummerloze kookboek: suiker berooft je van vitamines en mineralen en kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen bezorgen ons lichaam een zware belasting, resulterend in een scala aan vage klachten, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Maar ze belooft er ook iets bij: Vervang suiker en E-nummers door gezonde alternatieven en je zult binnen een paar dagen al verschil merken. Gegarandeerd! Heleen Quantrill kan het belang van etiketten lezen niet genoeg benadrukken. Alle seinen gaan bij …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?