In de keuken: appelcrumble met amandel

Appelcrumble. |beeld C1000 Koken
Appelcrumble. |beeld C1000

Het verhaal gaat dat Groot-Brittannië het kruimeldeeg ontdekt heeft in de Tweede Wereldoorlog. Gebrek aan ingrediënten maakte een gerecht met alleen een toplaag gekruimeld deeg populair, evengoed in vredestijd.

Het was ook Groot-Brittannië waar mij de smaak van een zoete crumble voor het eerst trof. Op Capernway Hall, een internationale Bijbelschool. Voor de zomerprogramma's worden vrijwilligers opgetrommeld om de huishoudelijke dienst te ondersteunen. Jaren geleden zat ik in zo'n ploeg, die het eten serveerde en tafels afruimde. Na een middag bramen plukken was er ruim voldoende voor crumble voor iedereen, tot grote vreugde van gasten en vrijwilligers. Traditiegetrouw werd er custard bij geserveerd - een substantie die ik van mijn bord wist te weren. De appelcrumble uit Werelds koken op z' …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?