In de keuken: allerlei soorten pannenkoeken

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Pannenkoeken. Je kunt er van alles op doen. Stap maar eens een pannenkoekenhuis binnen. Toch zou er nog veel meer op de kaart kunnen staan, leert het boek Pannenkoeken.

De pannenkoek is geschikt voor zoetekauwen, maar ook voor mensen die van hartig houden. Lise Finckenhagen is er dol op. In haar boek staat achter de recepten vermeld of het h (hartig), is of z (zoet). En zo kunnen pannenkoeken dienen als voor-, hoofd- of nagerecht. De pannenkoek op zich komt al in tal van variaties voor. Net wat je lekker vindt, van dik tot dun, van groot tot klein, goudbruin of met bruine vlekken.

Het boek begint met de basisrecepten voor bijvoorbeeld Amerikaanse pannenkoeken. Die zijn dikker en kleiner dan de gewone. En voor mensen met ei-, melk- en/of glutenallergie is er …
Dit is 12% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief