Het nieuwe kookboek van Nadia Zerouali: Lofzang op de vruchten van de aarde

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Heb je het over eten uit Marokko, dan heb je het vooral over de kwaliteit van de ingrediënten. Vijgen, olijfolie, artisjokken: de lekkerste vind je daar, schrijft Nadia Zerouali in Henna Hanina.
Zerouali werd geboren in Winterswijk; daar zijn haar Marokkaanse ouders in de jaren ­zeventig gaan wonen. Maar de wortels van de familie liggen in Marokko en vraag je Zerouali waar ze vandaan komt, dan is het toch Marokko. Haar oma, Gadra Gadari, woont nog in ­Tétouan. Zerouali – ze maakt kookprogramma’s voor 24Kitchen – schreef al eerder over Marokkaanse recepten in haar kookboek Melk & Dadels en doet dat nu weer in Henna Hanina. Ze maakte een culinaire roadtrip door het land van haar oma en deelt de recepten die ze ontdekte. Het boek is ingedeeld aan de hand van de seizoenen: wat er op h …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?