Het heilig boontje, wie weet hoe die smaakt?

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Culinair verslaggever Marco Bosmans trekt deze zomer van moestuin naar moestuin, op zoek naar groene vingers en vruchtbare aarde. Hij poot, zaait, teelt en oogst. Tweede halte: De Historische Groentehof in Beesel.

De paarse spekboon, de grijze van Rennes, de rode melde … De Historische Groentehof in het Limburgse Beesel biedt niet alleen een kleurrijk groentepalet, maar ook een boeiende geschiedenis. Het is te danken aan de nijvere speurneus Jac Nijskens. Hij verenigt oude en nieuwe kost uit Hollandse streken, in zijn tuin en in de pan. Opdat wij niet vergeten (te eten).

Met zijn grijze wilde krullen, kolossale handen en gescheurde spijkerbroek is ‘groenteboer’ Jac niet te missen. Hij ligt op zijn knieën naast de moestuin om de nieuw aan te leggen oprit in te meten. ‘Momentje, hoor.’ Het komt klaarblij …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?