Groenten eten voor de lol

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het moest een keer gebeuren. We zijn groenten korter gaan koken, want zoals het vroeger ging, wilde niemand het meer. En dan komt er nu iemand met het idee groenten juist ‘dood te koken’.

‘Wauw’, schrijft Janneke Vreugdenhil. Ze stelt in haar boek voor boerenkool of witlof uren in de oven laten smoren, sommige groenten wel vijf uur. Ze veranderen van karakter, stelt ze vast. ‘Je weet niet wat je proeft.’

Vreugdenhil spreekt van plantificeren: vleesmaaltijden vervangen door vegetarische maaltijden. Het is een trend, mede uit noodzaak, om ons leefklimaat te redden. Zij wil je met haar nieuwe kookboek We love groente laten vergeten dat je vroeger groenten móést eten. ‘Vanaf nu mag je het. Voor de lol.’

De gerechten zien er aantrekkelijk uit, met duidelijke beschrijvingen en zin …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?