Groentekoekjes

Koken
beeld Daniëlla Krijtenburg
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Iedereen lust koekjes. Groentekoekjes ook, gegarandeerd! Lekker voor de lunch of een lichte avondmaaltijd met een groene salade en wat brood erbij. Je bakt de koekjes in porties met zo’n vijf-zes tegelijk.

benodigdheden

Geraspte knollen of wortels: winterpeen, biet, pastinaak, pompoen, (zoete) aardappel, knolselderij, peterseliewortel

Heel kleingesneden paprika, prei, courgette

Gare erwtjes, maïs Per 250 g groente: 1 ei

3 el meel: tarwemeel is prima, maar beter nog zijn kikkererwten- of boekweitmeel

Olie om te bakken

Zout, peper

Eventueel een fijngesnipperd uitje, gehakte verse groene kruiden, specerijen: venkel-, koriander- en komijnzaad, paprikapoeder, cayennepeper

bereiding

Doe alle ingrediënten in een grote mengkom. Bestrooi met zout en peper. Meng heel goed door elkaar.

Leg keuken …
Dit is 33% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief