Griekse vis met tomaten uit de oven

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
​De fijngesneden tomaten halen dit simpele mediterrane visgerecht helemaal op. Geef er gestampte nieuwe aardappels en gestoomde groene bladgroenten bij.

benodigdheden (4 porties)

600 g rijpe tomaten

4½ el olijfolie

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 dl droge witte wijn

4 el gehakte verse gladde peterselie, plus extra als garnering

4 stukken witvis (125-150 g per stuk)

zout en versgemalen zwarte peper

een ovenschaal, ingevet

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de tomaten in een hittebestendige kom en giet er kokend water over. Laat ze 1 minuut staan. Giet ze dan af en trek met een scherp mes h …
Dit is 34% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief