Gember: goud voor je gezondheid

Wilma van Dijk. |beeld Carel Schutte Koken
Wilma van Dijk. |beeld Carel Schutte

Wilma van Dijk, 25 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin honderd vierkante meter verwerken in betoverende recepten. Vandaag: de culinaire én medische voordelen van gember.

De titel kwam ik tegen op internet en ik vind hem geweldig! Steeds meer zoek ik naar de krachtige werking van kruiden en specerijen. Zeker nu, in de winter, is het belangrijk om te zorgen dat je weerstand op peil blijft. Dit doe ik door groene smoothies tijdens het ontbijt te eten (of eigenlijk te drinken), geraffineerde suikers te vermijden en zo veel mogelijk goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast zorg ik dat ik veel gember binnen krijg tijdens stormachtige herfstdagen en koude winterdagen. Gember is zuiverend en werkt pijnstillend. Het is een antioxidant, en werkt slijmop …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?