Gekruide kofta kebabs met rijst en Griekse salade

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuustegerechten. |beeld Wilma Breunissen Koken
Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuustegerechten. |beeld Wilma Breunissen

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuuste gerechten. Vandaag maakt Jan gekruide kofta kebabs met rijst en een Griekse salade.

Kofta (ook wel köfte) is een vleesgerecht. Kfta is een Perzisch woord en betekent vleesbal. Zo oer-Hollands is die gehaktbal niet. Het gerecht wordt in diverse landen gemaakt en overal anders gegeten: als balletjes in tomatensaus tot Griekse kofta met tzatziki. De koftas uit dit recept zijn zonder saus, maar wel met heerlijke kruiden. Als er geen saus bij zit, worden het kofta kebabs genoemd. Tot zover de uitleg over de naam, het gaat vooral om de smaak. Of u nu kofta eet of een gekruide vleesbal op een stokje, het moet lekker zijn. Ik hoop dat het u smaakt. Benodigdheden (voor 4 …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?