Europees bakken:Ruzie over een chocoladetaart

beeld nd Koken
beeld nd

Niets is lekkerder dan Hollandse appeltaart. Maar nu we in de zomerperiode massaal over de grens op vakantie gaan: wat eten andere Europeanen bij de thee? Op zoek naar Europese bakrecepten. Vandaag: Sachertorte

voor de taart 175 g pure chocolade (70procent cacao), fijngehakt 150 g zachte ongezouten boter 150 g fijne tafelsuiker 6 grote eieren, gesplitst 150 g bloem, gezeefd 175 g goede abrikozenjam voor het chocoladeglazuur 250 gram pure chocolade (70 procent cacao) 100 gram roomboter verder nodig: Springvorm (22/24 cm), bakpapier ingrediënten Franz Sacher was nog maar 16 jaar toen hij in 1832 een taart bedacht die al snel wereldberoemd zou worden. De jonge Franz, een Joodse banketbakker uit Wenen, liep stage in de keuken van de Oostenrijkse politicus Klemen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?