Europees bakken: Pas op dat het blikje nietontploft

Koken

Niets is lekkerder dan Hollandse appeltaart. Maar nu we in de zomerperiode massaal over de grens op vakantie gaan: wat eten andere Europeanen bij de thee? Op zoek naar Europese bakrecepten. Vandaag: de banoffee pie uit Engeland.

Ooit al eens banoffee pie gegeten? De Amerikanen lopen er mee weg en denken dat het hun specialiteit is. Ook in Australië vinden ze de taart heerlijk. Maar waar komt het oorspronkelijke recept vandaan? Niet uit de States en ook niet van Down Under. Het komt gewoon uit het land van onze westerburen: Engeland. De banoffee pie is een heerlijke, romige taart met banaan en caramel. Het recept komt van Nigel MacKenzie, de eigenaar van restaurant The Hungry Monk in Jevington. Nigel was 23 jaar toen hij in 1968 met zijn vrouw dit restaurant begon, in een middeleeuws pandje. Vier jaar later, in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?