Eenvoudig en goedkoop: ingemaakte pepers

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel en de jonge kok Estee Strooker verzorgen in dit nieuwe jaar op deze plek om beurten het recept. Jan houdt van stoere, robuuste gerechten. Estee loopt graag op hoge hakken en bedenkt verfijnde recepten. De bijdrage van Jan is te herkennen aan een bergschoen, die van Estee aan een hoge hak. Vandaag schrijft Jan over eten met pit: pepers.

Ingemaakte pepers: eenvoudig te maken, goedkoop en lang houdbaar. Eten met pit. Kookboeken en tijdschriften staan boordevol heerlijke recepten. De ingrediënten voor deze gerechten zijn helaas niet altijd in de juiste hoeveelheden te koop in de winkel. Jaarlijks gaat zo veel eten verloren in de keuken. Het Voedingscentrum heeft becijferd dat ongeveer negentien procent van ons eten in de vuilnisbak verdwijnt. Een kwart daarvan bestaat uit bijvoorbeeld korsten en schillen, maar het overgrote deel zou eigenlijk opgegeten kunnen worden. Neem een gevulde tomaat met een stuk komkommer, een hal …
Dit is 13% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?