De kunst van simpel koken

Koken
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Alice Waters is een culinaire autoriteit uit de Verenigde Staten. De kunst van simpel koken is haar eerste boek in Nederland. In het kookboek staan meer dan 250 recepten, maar het boek is vooral de moeite waard vanwege de ­basisprincipes die worden gebruikt.

Eet lokaal en duurzaam, eet seizoensgebonden, koop op de markt en gebruik groenten uit je eigen moestuin. Deze basisprincipes vinden ook in Nederland steeds breder ingang, maar waren veertig jaar geleden vernieuwend. Een van de pioniers was Alice Waters (74) oprichter en eigenaar van het in Berkeley (Californië) gevestigde toprestaurant Chez Panisse. Ze was betrokken bij voedingsprojecten op scholen en universiteiten en inspireerde Michelle Obama een moestuin aan te leggen bij het Witte Huis.

Simpel koken is voor Waters iets anders dan snel koken. ‘Blijf proeven en blijf oefenen’, schrijft ze …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?