Dagelijks recept: Tagliatelle met cantharellen

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een heerlijk en verfijnd pastagerecht dankzij de cantharellen. Binnen dertig minuten heeft u een heerlijk hoofdgerecht op tafel staan.

benodigdheden (voor 2 personen)

150 gram cantharellen

1 sjalot

2 plakjes ontbijtspek

1 eetlepel vloeibare margarine

2 eetlepels zuivelspread

100 ml halfvolle melk

150 gram volkoren tagliatelle

peterselie

bereiding

Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijderen en dep ze droog.

Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.

Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.

Snijd de plakjes spek in reepjes.

Bak het spek op een laag vuur bruin en knapperig.

Bak de sjalot en de cantharellen …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?