Coq au vin: dé oplossing voor je lawaaiige haan

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Niets is lekkerder dan een patatje mét. Maar nu we in de zomerperiode massaal over de grens op vakantie gaan: wat eten andere Europeanen eigenlijk graag? Vandaag als laatste in deze serie: Coq au vin (Frankrijk)

voor 4 personen

Voor de kip-in-de-wijn:

1 scharrelkip (of verschillende delen van een kip)

1 ons rookvlees

250 g champignons

1 potje zilveruitjes

3 sjalotjes

4 knoflooktenen

handje verse rozemarijn

handje verse tijm

500 ml rode wijn (een lichte, ‘fruitige’, bijvoorbeeld Beaujolais of Pinot Noir)

2 eetlepels bloem

boter

zwarte peper uit de molen

Voor de kippenbouillon:

1 …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief