Clarien Moesker verhuisde honderd kilometer verderop om haar moestuindroom te verwezenlijken

Clarien Moesker: ‘Het is misschien wel groot en veel werk, zeshonderd vierkante meter, maar ik haal er bijna iedere dag mijn voldoening uit.’ Koken
Clarien Moesker: ‘Het is misschien wel groot en veel werk, zeshonderd vierkante meter, maar ik haal er bijna iedere dag mijn voldoening uit.’ | beeld Marco Bosmans
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Culinair verslaggever Marco Bosmans trekt deze zomer van moestuin naar moestuin, op zoek naar groene vingers en vruchtbare aarde. Hij poot, zaait, teelt en oogst. Halte 7: Moeskers Moestuin in Punthorst.

Een Gooise vrouw in Punthorst. Het is intrigerend genoeg voor een retourtje interview, maar boeiender nog is het verhaal van de ‘microtuinder’ die haar ziel en zaligheid verloor in de ­intensieve groenteteelt. En in Paul, Robbert, Anke, Eline, Marlieke en haar veestapeltje niet te vergeten. Hoezo intensief? Tuinieren doet Clarien Moesker leven, dat is duidelijk.

Man en kinderen eerst, daarover geen twijfel. Maar alle liefde die overblijft, steekt Clarien in haar bietjes, boontjes en peentjes. Vroeger al, toen de moestuin nog in Bussum lag en slechts enkele vierkante meters telde. Groot genoeg …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?