Broodje bal voor gevorderden

|beeld Carel Schutte Koken
|beeld Carel Schutte

Wilma van Dijk, 25 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin honderd vierkante meter verwerken in betoverende recepten. Ze maakt alleen E-nummervrije gerechten. Vandaag: broodje bal voor gevorderden.

De gehaktbal: niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook in mijn ouderlijk huis aten wij heel wat keren aardappels, groente en een overheerlijke gehaktbal van mijn moeder. Nu zijn alle kinderen het huis uit en hebben wij allemaal geprobeerd om de gehaktbal van mijn moeder te maken. Na drie jaar getrouwd te zijn, is het nog steeds niet gelukt en mijn zwager heeft het net, na veertien jaar het te hebben geprobeerd, opgegeven. smaaksensatie Wat ook al heel wat jaren meegaat, is het broodje bal. Wikipedia heeft zelfs een eigen pagina gewijd aan de uitleg van een broodje bal: Een …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?