Boerendochter begint theeplantage

Linda Cebrian op haar theeplantage. Koken
Linda Cebrian op haar theeplantage. | beeld Linda Cebrian uit Soerendonk legde achter de boerderij van haar ouders haar eigen theeplantage aan wat hopelijk binnen afzienbare tijd resulteert in thee uit Brabant.Marco Bosmans en nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Elke streek in Nederland heeft zijn eigen drank. Culinair journalist Marco Bosmans gaat proeven. Linda Cebrian uit Soerendonk legde achter de boerderij van haar ouders haar eigen theeplantage aan wat hopelijk binnen afzienbare tijd resulteert in thee uit Brabant.
thee van Het Zuyderblad

volgens Linda Cebrian:

Zacht water (bij voorkeur geen kraanwater, maar Spa blauw) op de juiste temperatuur brengen. Voor groene thee is dat zo’n 75 graden. Geen kokend water, want dan verbranden de blaadjes en heb je een heel bittere nasmaak! Even geduld voor de juiste trektijd: maximaal twee minuten per kopje, op basis van 2 gram groene thee.

Zin in ijsthee? Neem een lege fles, vul die met 12 gram thee en 1 liter zacht water, zet een nacht in de koelkast en giet de volgende ochtend af. Proost!

Koffie, melk, bier en jenever; ze horen thuis in deze zom …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?