Bladerdeegpasteitjes met spinazie en kaas

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf bladerdeegpasteitjes met spinazie en kaas maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek De Joodse keuken – van Minsk tot Marrakech van Janna Gur. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 12 pasteitjes)

Voor de vulling:

0,5 kilo verse spinazieblaadjes, steeltjes verwijderd en grof gesneden

250 gram feta, verkruimeld

snufje gemalen nootmuskaat

klein snufje zout

versgemalen zwarte peper

70 gram kasjkaval, kasseri, of oude provolonekaas, geraspt

Voor het deeg:

12 tot 15 vellen filodeeg, ’s nachts ontdooid in de koelkast

60 ml olijfolie of 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten, om te bestrijken

zwarte en/of witte sesamzaadjes

bereiding

De vulling …
Dit is 26% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief