Bieten- en haringsalade

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf bieten- en haringsalade maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek De Joodse keuken – van Minsk tot Marrakech van Janna Gur. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (8 tot 10 porties)

4 rode aardappelen

2 à 3 middelgrote bieten

4 haringfilets of maatjesharing, in blokjes van 1 cm gesneden

2 uien, in dunne plakjes gesneden (naar wens)

180 tot 240 ml mayonaise (bij voorkeur zelfgemaakt)

3 hardgekookte eieren, plus 1 voor de garnering

bereiding

Breng 2 grote pannen met gezouten water aan de kook. Kook de aardappelen en bieten afzonderlijk tot ze gaar maar nog wel stevig zijn. Laat ze afkoelen en schil ze (gebruik handschoenen als je bi …
Dit is 29% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?