Beestjes in Beilen

Koken
beeld klokhuys
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Culinair journalist Marco Bosmans ontdekt graag nieuwe smaken. In deze rubriek gaat hij op zoek naar het verhaal achter alledaagse en exquise etenswaar. Deze week: insecten.

Het is een vreemde contradictie. Terwijl de politiek de mond vol heeft van milieumaatregelen en het terugdringen van de CO2-uitstoot, slaat Wakker Dier ons om de oren met schrikbarende landbouwcijfers. Het aantal megastallen neemt nog altijd toe. Hoorde ik niet eens, met alle respect, een ‘geitenwollen sok’ de macht aan het insect verklaren? Hét alternatief voor de veeteelt, toch? Deze woestijnroeper kreeg al snel een enkele durfal aan zijn zijde, die voor één keer best een sprinkhaan in zijn mond durfde te steken. Stoer, maar daar bleef het wel bij.

Hoewel we anno 2019 nog altijd volop van h …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?