Bagels voor de bevalling

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Joodse keuken is het verhaal van een nomadenvolk. Eetgewoonten veranderden doordat het volk van plek naar plek verhuisde. En lang niet altijd vrijwillig. Recepten gingen mee en werden op de nieuwe bestemming vaak weer aangepast.

Anne Shooter is Joods, woont in Engeland en schrijft in de Daily Mail over eten. In haar kookboek Kaneel & Kardemon geeft ze recepten uit de Joodse cultuur door.

‘In mijn familie was en is elke feestdag een gelegenheid om samen met familie en vrienden uitgebreid te eten.’ Ook op de sabbat zijn lekkernijen belangrijk.

Haar familie – oma’s, moeder en tante – wakkerde Shooters liefde voor koken aan. Soms neemt ze hun recepten letterlijk over en soms geeft ze er haar eigen draai aan.

Wie zich strikt aan de Joodse spijswetten houdt of een zuivelintolerantie heeft, kan de boter in de gerec …
Dit is 14% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief