Aardappelschotel met broccoli en kip

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vandaag een klassieker met een twist. Door de knoflook-basilicumpuree krijgt dit gerecht een heerlijke smaak.

benodigdheden voor 2 personen

200 gram kipfilet

3 teentjes knoflook

400 gram broccoli

2 eetlepels olie

1 handje basilicumblaadjes

1 zakje aardappelschijfjes (ca. 450 gram)

bereiding

Snijd de kip in dunne reepjes.

Pel de knoflook.

Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.

Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.

Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.

Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.

Kook de aa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?