Jeugddijkgraaf Fien: ‘Het is een hele opgave om bij jongeren bewustzijn te creëren over het klimaat’

Interview
Fien Snelting (18) is jeugddijkgraaf van Nederland en wil andere jongeren er bewust van maken dat ze zich moeten inzetten voor een betere wereld. ‘Soms ben ik een beetje teleurgesteld.’
Linda Stelma
vrijdag 21 april 2023 om 16:48
Jeugddijkgraaf Fien Snelting: 'We moeten allemaal een beetje letten op wat we doen om de aarde gezond te houden.'
Jeugddijkgraaf Fien Snelting: 'We moeten allemaal een beetje letten op wat we doen om de aarde gezond te houden.' beeld Niek Stam
Klimaat

‘Toen ik een jaar of dertien was, wandelden mijn moeder en ik geregeld een stukje. Het viel mij op dat er best veel afval aan de kant van de weg lag. Ik dacht: ik kan dat gaan opruimen, maar ik kan ook jongeren die op de fiets naar school gaan er bewust van maken dat ze eigenlijk geen afval op straat moeten gooien. Ik heb toen een brief aan de burgemeester gestuurd waarin ik voorstelde om kinderen en jongeren bewust te maken van het zwerfafvalprobleem. 

De burgemeester was superenthousiast over mijn idee. Ik heb toen basisscholen in de buurt benaderd met de vraag of ik presentaties over zwerfafval mocht gaan geven. Op een gegeven moment kreeg ik contact met een boer hier uit de buurt. Hij wilde ook wel meehelpen, want zijn koeien hadden l..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.