Vetvrije kweekburger smaakt echt naar vlees

De eerste gekweekte hamburger smaakt naar vlees, maar is niet zo sappig. Dat was de conclusie van het tweekoppige testpanel dat maandag in Londen als eersten het laboratoriumvlees mocht proeven. Ontwikkelaar Mark Post nam zelf ook een hap, waarna hij een restje van de kleine hamburger bewaarde voor zijn kinderen.

De gekweekte hamburger heeft de textuur van vlees. De smaak viel tegen, omdat het kweekvlees vetvrij is. Volgens Post, hoogleraar in Maastricht, kan in de toekomst verder gewerkt worden aan de smaak. Vet meekweken in het vlees is vooralsnog niet goed mogelijk. De Oostenrijkse voedingsdeskundige Hanni Ruetzler en de Amerikaanse criticus Josh Schonwald, die samen het testpanel vormden, hadden beiden gehoopt op meer smaak. Ook misten de proevers zout en peper of ketchup. Wel stelden ze dat de kweekburger veel meer naar vlees smaakt dan vleesvervangers. De gekweekte hamburger is door Po …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?