Van Gogh Museum krijgt nieuwe entree

Het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum in Amsterdam wordt transparant. Het glazen pand wordt gebouwd in een boog die aansluit bij de tentoonstellingsvleugel van het museum, die eveneens de vorm heeft van een halve cirkel. Het conceptontwerp komt van het Japanse architectenbureau Kisho Kurokawa Architect & Associates, zo maakte het museum woensdag bekend.

Kurokawa ontwierp ook de al bestaande uitbouw van het museum, die in 1999 werd geopend. Met de nieuwe aanbouw wordt de entree van het pand verplaatst van de drukke Paulus Potterstraat naar het Museumplein, waar zich ook de entrees van het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum bevinden. De presentatie van de plannen komt op een moment dat het museum de helft van het totale bouwbedrag van vijftien miljoen euro heeft binnengehaald. Vorige week werd bekend dat de Bankgiro Loterij voor 4,5 miljoen euro bijdraagt aan het project. Daarnaast draagt stadsdeel Zuid met zeven ton bij aan het entr …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?