Unilever doet plofkip in de ban

Unilever stapt af van de zogenoemde plofkip en gaat voor zijn producten kippen gebruiken die een beter leven hebben gehad. Dat heeft het voedingsmiddelenbedrijf aan Wakker Dier laten weten naar aanleiding van de campagne die de stichting voert tegen het gebruik van plofkippen.

Uiterlijk vanaf het eerste kwartaal van 2013 worden de kipknakworstjes gemaakt van kippen die een beter leven hebben gehad en geen of nauwelijks antibiotica toegediend hebben gekregen. Ook voor alle andere producten van Unilever waarin kip is verwerkt, zoals soep en ragout, wordt zo snel mogelijk kip gebruikt met minimaal één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Plofkippen zitten in kleine ruimtes en worden in korte tijd vetgemest tot vleeshompen. Ze kunnen vaak nauwelijks lopen door overgewicht en hebben veel antibiotica nodig vanwege ontstekingen aan hun poten. …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?