Schippers eist zoutreductie

Als voedingsfabrikanten niet snel minder zout en vet in hun voedsel stoppen, worden ze daartoe verplicht met wetgeving. De fabrikanten hebben tot eind dit jaar om hun leven te beteren, dreigt minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) maandag in de Volkskrant.

Over het te hoge gehalte aan vet en zout in voedsel wordt al jaren gesteggeld. Schippers vindt dat fabrikanten het probleem niet snel genoeg aanpakken. Toch krijgen de producenten nog wat respijt. Als zij meewerken is het resultaat volgens haar beter. Gemiddeld heeft iemand ongeveer zes gram zout per dag nodig. In de praktijk krijgen mannen bijna tien en vrouwen ongeveer 7,5 gram zout per dag binnen. Door langdurig te veel zout binnen te krijgen lopen mensen meer kans op ernstige ziekten. De minister overlegt maandag met de Kamer over haar preventiebeleid in de gezondheidszorg. De v …
Dit is 35% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?