Rutte start werkbezoek Antillen

Premier Mark Rutte is aangekomen op Aruba voor een achtdaags werkbezoek aan de Antilliaanse eilanden. Hij wordt vergezeld door een handelsdelegatie van het Nederlandse bedrijfsleven. Die staat onder leiding van Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland. Op Aruba spreekt de premier met zijn ambtsgenoot Mike Eman. Op de agenda staat het aanstaande bezoek van de koninklijke familie, de aanstaande koninkrijksconferentie en de plannen van Aruba om een handelsknooppunt te worden tussen Nederland en Latijns-Amerika.

Ook zal er overleg zijn over de overheidsfinanciën van Aruba. Het eiland heeft een schuld van 1,3 miljard euro, iets meer dan zeventig procent van het Bruto Nationaal Product. Rutte bezoekt ook een de inmiddels gesloten Valero-raffinaderij. Daarna gaat hij naar de post van de Kustwacht op de marinierskazerne te Savaneta.

Maandagochtend maakt premier Rutte kennis met de ministerraad van Aruba en de leden van het parlement. Na een persconferentie, maandagmiddag vliegen Rutte en de handelsdelegatie naar Curaçao.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?