Resultaat Renault veel beter dan verwacht

Renault heeft in het tweede kwartaal een fors hoger bedrijfsresultaat geboekt dan verwacht. De omzet min aftrek van kosten kwam tussen april en juni uit op 583 miljoen euro. Dat berichtte de Franse autofabrikant vrijdag. Economen geraadpleegd door financieel persbureau Bloomberg hadden gerekend op een resultaat van ongeveer vierhonderd miljoen euro. Het bedrijfsresultaat van Renault was bovendien vijftien procent hoger dat een jaar eerder.

Oorzaak voor het toenemende resultaat zijn besparingen op arbeidskosten. De autofabrikant besloot in maart zeventien procent van de Franse arbeidskrachten te ontslaan en de salarissen te bevriezen.

Renault hield onder de streep bijna 95 procent minder over dan een jaar eerder. De nettowinst van het concern kwam tussen april en juni uit op 39 miljoen euro, terwijl dit in het tweede kwartaal van 2012 nog 774 miljoen was. De scherpe winstdaling is voor een groot deel te wijten aan een voorziening van ruim vijfhonderd miljoen euro, die verliezen in Iran moet opvangen.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?