Omzet duurzaam voedsel met kwart gestegen

Nederlanders hebben vorig jaar 25,2 procent meer besteed aan duurzaam voedsel. De totale omzet van voedsel steeg licht met 0,8 procent, een stijging die geheel te danken is aan duurzame etenswaren. Dat staat in de Monitor Duurzaam Voedsel die staatssecretaris van Economische Zaken Dijksma (PvdA) dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De uitgaven aan biologisch, milieu- of diervriendelijk eten zijn in minder dan drie jaar verdubbeld. Het marktaandeel steeg in 2012 van 4,4 naar 5,5 procent. Daarmee komt de omzet uit op 2,2 miljard euro op een totaal van veertig miljard. De groei doet zich voor bij alle verkopers, waaronder supermarkten, speciaalzaken, restaurants en benzinestations. Ook alle onderzochte keurmerken kregen een groter marktaandeel. Op de markt duurzaam eten neemt biologisch voedsel de grootste plek in met 42 procent. Het Beter Leven-keurmerk voor vlees is goed voor 21 procent van de aankopen. De duurzam …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?